Home Nieuws Manu Larcenet hint op laatste werk

Manu Larcenet hint op laatste werk

Drie dagen geleden publiceerden we onze recensie van Manu Larcenet’s geweldige nieuwe graphic novel ‘De weg‘, een verstripping van de gelijknamige roman uit 2006 van Cormac McCarthy. Vandaag gaf de Franse auteur in een bericht op Instagram aan te zijn begonnen aan wat waarschijnlijk zijn laatste werk wordt. Het zal een langdurig project zijn.

Een vertaling van het bericht is als volgt:

“Vandaag maak ik een project af dat contractueel geheim is en begin ik aan een langdurig project dat nog geen titel heeft en dat, als ik er niet van gedachten over verander, mijn laatste zal zijn. Ik heb duizenden aantekeningen, diverse schetsen die me als basis dienen om me niet al te veel zorgen te maken over de omvang van de taak. Ik heb het verhaal nog niet echt geschreven, maar ik heb er al zo lang over nagedacht dat het zo is.”

Het klinkt vrij heftig wanneer iemand aankondigt te zijn begonnen aan zijn laatste werk. Helemaal wanneer de persoon in kwestie nog niet bepaald de pensioengerechtigde leeftijd nadert – Larcenet is nog ‘maar’ 55 jaar oud. Dat het een langdurig project is mag je wel een verzachtende omstandigheid noemen.

We wensen Manu veel succes en kijken uit naar wat het gaat worden!

Lees in de tussentijd vooral ‘De weg’ – voor onze recensie klik je hier.

Bron: https://www.instagram.com/p/C-uqj2GikOC/?img_index=1, 16-08-2024